Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Kevyt vaalennuskäsittely savi-sooda-hapetteella.

Savivaalennus tehdään saven, soodan ja hapetteen avulla ja sillä voidaan vaalentaa hiuksia hellävaraisesti. Vaalennus toimii parhaiten luonnonvärisiin tai kasvivärillä värjättyihin hiuksiin. Synteettisillä väreillä tai indigolla värjättyihin hiuksiin savivaalennus pitää miettiä tapauskohtaisesi.

Vaaleat hiukset saadaan helpommin vaaleammiksi mutta tummaa hiusta ei saada vaaleaksi. Tummiin hiuksiin saadaan vaaleampi sävy, ikään kuin "aurinkoraitaa". Mikä parasta, vaikka hiuksia ei vaalennettaisi paljoa, ne eivät tule keltaisiksi, vaan vaalenevat hiuksen omassa sävyssä ja lopputulos on kauniin beigen sävyinen.

Savivaalennuksella voidaan tehdä kokopään raitoja, osapään raitoja kokovaalennuksia tai vain pientä värin kirkastusta. Aikaa savivaalennukseen kyllä pitää varata, koska vaikutusaika on pitkä ja tekniikasta riippuen koko hoitoon voi mennä jopa 2,5h aikaa. Hinta savivaalennukselle määräytyy käytetyn ajan mukaan.  

MIKÄ IHMEEN SAVIVAALENNUS?

Savivaalennus koostuu ainoastaan kolmesta eri ainesosasta: savesta, hapetteesta sekä ruokasoodasta. Hapete on synteettinen raaka-aine, mutta jo värjäysprosessin aikana se haihtuu pois eikä kuormita luontoa.  (Nimenomaan hapetteen avulla hius vaalenee). Savivaalennus ei sisällä ammoniakkia tai muita voimakkaita emäksisiä raaka-aineita, eikä mitään synteettisiä pigmenttejä kuten PPD:tä tai sen johdannaisia. Savivaalennus on todella hellävarainen ja hiukset ovat vaalennuksen jälkeenkin hyvässä kunnossa. Erittäin huonokuntoisia hiuksia ei vaalenneta, koska toki tämäkin vaalennus hieman rasittaa hiusta eikä ekoletissä haluta tehdä mitään, mikä rasittaa hiusta liikaa!

MITÄ SAVIVAALENNUKSEN JÄLKEEN?

Mitään erityisiä hoitoja ei tarvita, mutta toki savivaalennuksen jälkeen hiusta on hyvä hoitaa juuri omille hiuksille sopivilla, hyvin kosteuttavilla, luonnollisilla hiustenhoitotuotteilla.

 

Tervetuloa luonnollisten, vaaleampien hiusten maailmaan!

Savivaalenuksia