Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Intialainen päähieronta

Ihminen tarvitsee kosketusta. Hieronta joka koskettaa myös sielua.

Kun maailma koettelee, kun stressi painaa. Kun haluat irti kaikesta, haluat rennon olon ja syvän rauhallisen unen. Jos päänahassasi on kuivuutta, kutinaa, ihottumaa tai jos kärsit liiallisesta hiusten rasvoittumisesta. Jos päänsärkysi ei tahdo antaa periksi tai jos tarvitset lisää energiaa. Kokeile intialaista päänhierontaa!

 
Intialainen päänhieronta perustuu tuhansia vuosia vanhaan Ayur-Veda menetelmään, kehon kokonaisvaltaisen hoitoon, ”elämän tieteeseen”. Modernin Intialaisen päänhieronnan toi Englantiin (1981) intialainen fysioterapeutti, refleksologi, sokea hieroja Narendra Mehta.

Intialainen päänhieronnalla on monia positiivisia vaikutuksia:

  • lisää verenkiertoa 
  • poistaa kuona-aineita 
  • rentouttaa lihasjännityksiä 
  • lisää nivelien liikkuvuutta 
  • auttaa päänsärkyyn 
  • helpottaa silmien rasitusta 
  • edistää ihon ja hiuksien terveyttä 
  • vähentää stressiä 
  • vapauttaa energiaa 
  • parantaa keskittymiskykyä 

Hoito muodostuu sarjasta hierontaliikkeitä, taputuksia ja tukistuksia, joilla käsitellään rytmikkäästi, tehokkaasti, mutta hellävaraisesti hartiaseutu, olkavarret, niska ja pää sekä kasvot. Lisäksi painellaan ja hierotaan ylävartalon ja pään alueen akupisteitä ja kasvojen heijastealueita. 

Hoito helpottaa lihas- ja hermojännitystä, lisää veren ja lymfan kiertoa ja elvyttää solujen hapensaantia ja poistaa fyysisiä sekä tunnetukoksia. Hoito on erittäin rentouttava ja sillä on stressiä poistava vaikutus. 

Hoito lisää verenkiertoa käsivarsien, hartioiden, niskan ja pään seudulla sekä poistaa kuona-aineita. Lisääntynyt hiuspohjan verenkierto vaikuttaa vahvasti hiusten hyvinvointiin, se parantaa hiustupen ravinnonsaantia ja elävöittää hiusta. 

Perinteiseen intialaiseen päähierontaan kuuluu myös luonnonmukaisten öljyjen käyttö

Kasviperäiset öljyt ovat nykyisten luonnon hiushoitojen tukipilareita. Öljyillä on parantavia ja hoitavia vaikutuksia ja ne sisältävät monia erilaisia vitamiineja, mineraaleja ja hyviä rasvahappoja jotka ovat parasta hoitoa hiuksille ja päänahalle.   


Lempeitä öljyjä käytetään hiustenhoidossa ja hieronnan yhteydessä erilaisissa hiusten ja hiuspohjan ongelmissa, kuten herkän ja ärtyneen hiuspohjan hoidossa, parantamaan arpia, hoitamaan ihottumaa, poistamaan hilsettä tai ravitsemaan kuivia hiuksia tai rauhoittamaan rasvoittumista. 

Yleisimpiä hieronnassa käytettyjä öljyjä ovat mm. Seesam-, jojoba- , manteli- ,saflori-, avokado-, rypsi-, kehäkukka- sekä oliiviöljyt. 

Tuoksujen taivas

Vanhan sanonnan mukaan hajuaisti on ihmisen ”kuudes aisti”, joten siksi entisaikaan hyödynnettiin kasvien hoitavat vaikutukset eteeristen öljyjen muodossa kauneuden ja terveydenhoidossa sekä hieronnassa.

Eteeriset öljyt kanavoituvat kehoon ihon, hengitysteiden ja hajuaistin kautta ja vaikuttavat mielialaan ja tunnetiloihin. Öljyt rentouttavat, virkistävät, tasapainottavat hormonitoimintaa, desinfioivat ja niillä on taipumus uudistaa ihosolukkoa.