Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Miten siirrytään ekologisempaan ja turvallisempaan hiustenhoitoon?

Suurin ongelma tällä hetkellä on synteettisten hiustuotteiden runsas käyttö. Hiuksesi ovat "kluttuiset" ja haluat tuuheutta - valitset tuuheuttavan shampoon, joka saa hiuksesi sähköisiksi ja karheiksi - valitset siloittavan hoitoaineen, jonka sisältämät silikonit ym. latistavat hiuksesi jälleen, valitset tuuheuttavan muotoilutuotteen ja hiuslakan, jotka kertyvät hiukseen ja latistavat hiusta lisää. Hiuspohjasi tukkeutuu, hilseilee, rasvoittuminen lisääntyy ja kierre on valmis!

Kun hiuksia aletaan hoitaa ekologisesti, on tärkeää päästä pikku hiljaa eroon synteettisistä hiustenhoitotuotteista. Voit aloittaa kotona, siirtymällä kotihoitotuotteissa ekologisiin vaihtoehtoihin. Synteettisissä tuotteissa on paljon kemikaaleja, jotka tarttuvat hiukseen ja päänahkaan. Jopa jotkut kemikaalit imeytyvät verenkierron kautta kehoomme. Hiukseen ja hiuspohjaan kertyneet kemikaalit aiheuttavat hiusten lähtöä, hilsettä, kutinaa ja sen, että hius voi huonosti ja on eloton, kiilloton.

Voit käyttää loppuun vanhat tuotteet.

Katso pullon kyljestä mitä tuote sisältää, Jos shampoopullon tuoteluettelossa on mainittu PEG/PGA tai EDTA tai Sodium Laureth Sulfate, Parafin, Paraben, mineral oil…, niin on syytä olettaa, että tuote ei ole luontaiskosmetiikkaa. Voit tietty käyttää tuotteen loppuun, tai lahjoita se pois, Ei ole ekologista kaataa kalliita tuotteita viemäriin, tai heittää roskiin. Osta aina loppuneen tilalle luontaiskosmetiikan vaihtoehto. 

Täältä lisää apua etsintään. 

Kysy neuvoa

Jos haluat löytää itsellesi sopivat tuotteet, hyviä neuvoja saat ekokampaajalta. Ekokampaaja on erikoiskoulutuksessaan perehtynyt luontaiskosmetiikan ja synteettisen kosmetiikan eroihin. Hän osaa neuvoa sinua sinun hiuksillesi sopivien ja luonnonmukaisten tuotteiden löytämisessä. Ekokampaamoissa yleensä myydään sertifioituja tuotteita, mutta niitä löytyy myös luontaistuotemyymälöistä, joistain kampaamoista ja jopa päivittäistavaraliikkeistä. Ei ole tärkeää se, mistä tuotteesi ostat, vaan se että ostat juuri sinulle ja hiuksillesi oikean tuotteen, joka ei sisällä haitallisia, synteettisiä kemikaaleja.

Älä usko viherpesua!

Moni tuotesarja mainostaa itseään turvallisena luomutuotteena, mutta se ei aina pidä paikkansa. Isot kosmetiikkayritykset ovat ymmärtäneet, että ekologisten tuotteiden kysyntä on kasvanut huimaa vauhtia. Usein näkee, että shampoossa sanotaan: Elinvoimaa lapin lakasta tai jojobaöljyllä silkkiset hiukset. Näitä luonnon hoitavia aineita on kuitenkin tuotteessa mahdollisesti vain 0,001% ja muu on tuttua halpaa ja haitallista synteettistä raaka-ainetta. Ei riitä jos etiketissä lukee parapeniton, väri- ja hajuaineeton jos kaikki muut raaka-aineet ovat ihmiselle haitallisia. Luota sertifikaatteihin. 

Varaa aikasi ekolettiin

Kun varaat ajan, katsotaan ensin hiustesi kunto ja käydään läpi mitä hiuksillesi on tehty. Jos olet käyttänyt synteettistä kosmetiikkaa, saattaa olla, että hiuksesi pitää syväpuhdistaa joko savella tai merilevällä.  

Yleensä ensimmäinen hoito ekokampaajalla on puhdistushoito 

Ekokampaajan syväpuhdistavilla hoidoilla saadaan irrotettua hiukseen, päänahkaan ja koko kehoon kiinnittyneitä raskasmetalleja, tuotteiden kosmetiikkajäämiä ja muita epäpuhtauksia. Kun hiuspohja ja hius saadaan puhtaaksi, luonnollinen talineritys pääsee tasapainoon. Hiusnysty pääsee toimimaan ja hiukset saavat ravintoa ja "tilaa elää".  Tämän lisäksi kun siirrytään luontaiskosmetiikkaan, päästään useimmiten eroon hiuspohjan ongelmista. 

Täällä vinkkejä luomuhoitoihin kotona 

Intialainen päähieronta.

Kaikkiin ekokampaamon hoitoihin voidaan yhdistää intialainen päähieronta. Hieronta voidaan tehdä myös omana hoitonaan ja parhaaseen tulokseen päästään, kun tehdään hieronta säännöllisesti vaikka parin viikon välein tai kerran kuukaudessa. Moni kokee jo ensimmäisellä kerralla intialaisen päähieronnan rentouttavan ja energisoivan vaikutuksen. Hieronta ja hoidot yhdessä saavat ihmeitä aikaan verenkierrolle, lymfalle ja hiusten hyvinvoinnille! 

Väriä elämään!

Jos olet värjännyt hiuksiasi synteettisillä väreillä, sinun ei tarvitse luopua väreistä. Päinvastoin, kasviväreillä saadaan sinulle erittäin luonnollisia, terveitä ja kiiltäviä värejä aikaiseksi. Ja väriskaala on laaja, vaaleaa hiekkaa, puhtaan ruskeaa, mustaa, kirkkaan punaista.

Jokaiselle sekoitetaan oma väri kasviväreistä, yrteistä ja kasveista. Ja jokaisen väri on taatusti yksilöllinen, koska hiusten oma tummuusaste ja sävy vaikuttavat lopputulokseen.

Kasviväreillä ei muuteta hiuksen omaa pigmenttiä vaan kasviväri jää hiuksen pintaan ja kaikki mitä on alla, vaikuttaa värin lopputulokseen.

Ero kasvivärillä ja synteettisellä värillä on se, että kasviväri on turvallinen, sitä voivat käyttää myös raskaana olevat ja imettävät äidit sekä alle 16 -vuotiaat, joiden hiuksia ei suositella värjättäväksi perinteisillä kemiallisilla väreillä.

Täällä kirjoittelin kasviväreistä

Leikkaamalla energisemmät hiukset

Toki ekokampaaja on ammattilainen leikkaamaan sinulle aivan minkä hiusmallin vain, mutta suosittelen, että kokeilet joskus energialeikkausta. Se on prosessina erittäin rentouttava ja lopputulos on jotain muuta, mihin olet tottunut.

Täällä pureuduin energialeikkauksen tuntoihin. 

 

Hitaasti hyvää tulee – hitaasti ja varmasti kauniit hiukset

Ekokampaajalla ei hoppuilla. Hoitoihin varataan aikaa, saat hyvää oloa kiireettömällä hieronnalla ja rauhallisella ilmapiirillä. Ekokampaamossa et kuule räppiä ja räminää. Kampaajasi ei vuodata sinulle syvimpiä surujaan. Ekokampaamossa sinä olet tärkein. Sinun kokonaisvaltainen hyvinvointisi on kaikista tärkein asia. Saat rauhoittua, sinua hoidetaan, saat tuntea juuri niitä tunteita, kuin sillä hetkellä on tarpeen. Hiuksiasi hoidetaan hellävaraisesti, energiahieronnalla saat hyvää oloa kehoosi, kaunis väri piristää, kuppi yrttiteetä ja ihanat tuoksut saavat aivosikin nauttimaan. 

Hitaasti kohti päämäärää. Jos olet vuosikausia kerännyt kemikaaleja hiuksiisi, ne eivät sieltä yhdellä hoidolla lähde. Usein käy niin, että vain leikkaamalla saadaan loputkin jämähtäneet silikonit poistettua. Ja kun hiukset ovat lopulta päässeet ”juurilleen” huomaat, että sinulla on aivan erilaatuiset hiukset kuin kuvittelit. Hiukset ovat vahvat, kiiltävät ja taipuisatkin. Ekokampaajan käsittelyssä hiuksesi saavat toteuttaa omaa luontoaan ja kun hiusten halua elää terveinä on kuunneltu, ne kiittävät kiiltävästi!

 

Tervetuloa ekologiseen hiushoitolaan ekolettiin!