Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

ekoletin ideologia

Ekologinen kestävyys

Ekologinen kestävyys edellyttää, että ihmisen toiminta asettuu luonnon kantokyvyn rajoihin siten, etteivät luonnon monimuotoisuus tai ekosysteemien toimivuus vaarannu. Ekoletin toiminta ei vaaranna luontoa. 

Sosiaalinen kestävyys

Ekoletissä kaikki asiakkaat ovat saman arvoisia.
Ekoletissä pyrimme mahdollisimman puhtaaseen ympäristöön, ilman synteettisiä kemikaaleja. Asiakkaat voivat itse vaikuttaa esimerkiksi tuoksuttomaan ympäristöön. 

Taloudellinen kestävyys

Ekoletin kalustus on pääsääntöisesti kierrätettyä. Palveluissa käytetyt raakaaineet ovat puhtaita luonnontuotteita ja ne käytetään tehokkaasti hyväksi, kuitenkaan luontoa liikaa kuluttamatta. Kaikki ekoletistä tuleva jäte lajitellaan ja ainoastaan 0,1% ekoletin jätteistä on sekajätettä.

 

Hiukset ovat osa ihmistä ja ihminen on osa luontoa.

Kun ihminen voi hyvin, ja hiuksia hoidetaan kunnioittaen niiden omaa tahtoa, kokonaisuus on kaunis. Luonnosta saatavat tuotteet ovat ihmiselle turvallisimpia. Hiuksia hoidetaan, ei rasiteta. Terveet hiukset ovat kauniit! Jokaisen ihmisen hiukset haluavat asettua omalla tavallaan, kun hiuksia kuunnellaan ja toteutetaan hiusten omaa tahtoa asettua, hiukset on helppo hoitaa myös kotona. 

Luonnonmukaista kauneutta ja hyvinvointia.

Ekoletissä ajattelemme asiakkaan ja luonnon parasta. Kaikki tuotteemme ovat peräisin luonnosta ja ovat turvallisia asiakkaillemme sekä ympäröivälle luonnolle. Ekoletissä on helppo hengittää, koska emme käytä synteettisiä hajusteita emmekä muitakaan hoitotilojen ilmaa huonontavia kemikaaleja. Ekoletti on siis myös puhtaan ilman kampaamo.

Hiustenvärjäyksissä käytämme ainoastaan yrttejä, kasveja ja marjoja sekä hennaa, idogoa ja cassiaa. Kaikki hoitomme sisältävät ainoastaan luonnontuotteita, kuten savea, merilevää, öljyjä. 

Ekoletissä on myös tarjolla laaja valikoima hiuksille ja iholle tarkoitettua luontaiskosmetiikkaa. Haluamme myös opastaa asiakkaitamme siinä miten löytää markkinoilta aidot ja turvalliset tuotteet.


Ekokampaaja Arja 

Olen valmistunut kampaajan ammattiin 1979 ja ekokampaajaksi 2013

Rakastin ammattiani, mutta allergisoiduin erittäin voimakkaasti kampaamokemikaaleille. Jouduin jättämään ammattini ja kouluttauduin muihin tehtäviin markkinoinnin pariin.

Syksyllä 2013 valmistuin ekokampaajaksi ja se sai minut täysin valtaani. Tunnen, että tämä on jotain sellaista, jota kohti olen koko elämäni kulkenut! Haluan tehdä kauniita, hyvinvoivia hiuksia ainoastaan luonnon antimilla.

Ekokampaajakoulutuksen lisäksi olen syventänyt osaamistani mm.

  • HairBalancing koulutus 2015 ja jatkokoulutus 2016
  • Vyöhyketerapia ja refleksologia 2016
  • Auriculokoulutus 2017, korvan vyöhyketerapia
  • Syventävä intialainen päähieronta 2018
  • Reiki I 2013 ja Reiki II 2016

 

Elina

Elina Kärri on ekologisesti suuntautunut parturi-kampaaja. Elina on taitava kasvivärien sekoittelija ja hiusten muotoilija, hiusten savivaalennus on myös erinomaisesti hallinnassa. Kampaukset ovat Elinalle mieluista tekemistä sekä tarkoilla sormilla syntyvät kauniit luonnonkosmetiikalla toteutetut ehostukset. Myös miesten hiusten leikkaukset ja parran muotoilut sujuvat komiasti!

 

 

Tervetuloa ekolettiin, luonnollisten hiusten maailmaan!

 

Linkki Satakunnan Viikko -lehden artikkeliin Onnellinen paluu